... Vitalitatea unei plante nu trebuie pusă totdeauna în legătură cu abundenţa, respectiv sociabilitatea ei, aceasta fiind adeseori un caracter specific, legat de modul de reproducere și uneori de factori cu acțiune strict locală.

Al. Beldie (1960)

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Termen Definiție
ACID LACTIC

C3H6O3 - acid organic monocarboxilic, produs final al glicolizei. Apare în organismul animal, în special în timpul contracției musculare, prin descompunerea glicogenului. Se poate obține din glucide (lactoză, zaharoză ș.a.) prin fermentație, ca produs al metabolismului bacteriilor lactice (cele care provoacă înăcrirea laptelui, murarea verzei, însilozarea furajelor verzi ș.a.).