Nimeni nu-și închipuie că toți indivizii unei specii sunt turnați după același tipar. Aceste diferențe individuale sunt de cea mai mare importanță pentru noi, deoarece adeseori ele sunt moștenite, așa cum bine știe oricine.

Charles Darwin

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Page:  « Prev 1 2 3 4 5 6... Next »
Termen Definiție
GASTRULAŢIE

(gr. gaster — stomac) — formarea gastrulei din blastula prin invaginare. Reprezintă un proces dinamic care constă în deplasări sau migrări de teritorii celulare (de blastomere) cum...

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): GASTRULATIE
GASTRULĂ

stadiu în dezvoltarea embrionară la animale, format prin invaginarea unei blastule, în urma proceselor de gastrulare. Gastrula are două straturi de celule la metazoarele diploblastice (_ect...

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): GASTRULA
GAZDĂ

celulă sau organism al cărui metabolism este utilizat pentru creșterea și reproducerea unui alt organism; organism infectat de către un parazit. Gazda poate fi definitivă sau intermediară.

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): GAZDA
GĂLBENUŞ

substanța de rezervă a ovulului sau oului la majoritatea animalelor, formată în principal din lipoproteine, care asigură dezvoltarea embrionului. V. VITELUS.

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): GALBENUS
GEITONOGAMIE

(gr. geiton — vecin; gamos — căsătorie) — polenizarea și fecundarea unei flori (oosfere) cu polen dintr-o altă floare de pe aceeași plantă.

Page:  « Prev 1 2 3 4 5 6... Next »