Fiecare celulă duce o viață dublă: una autonomă, cu dezvoltarea sa proprie, și alta mediată, în măsura în care ea a devenit parte integrantă a unei plante.

M. Schleiden (1870)

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Page:  « Prev 1 2 3 4 5 6... Next »
Termen Definiție
GASTRULAŢIE

(gr. gaster — stomac) — formarea gastrulei din blastula prin invaginare. Reprezintă un proces dinamic care constă în deplasări sau migrări de teritorii celulare (de blastomere) cum...

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): GASTRULATIE
GASTRULĂ

stadiu în dezvoltarea embrionară la animale, format prin invaginarea unei blastule, în urma proceselor de gastrulare. Gastrula are două straturi de celule la metazoarele diploblastice (_ect...

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): GASTRULA
GAZDĂ

celulă sau organism al cărui metabolism este utilizat pentru creșterea și reproducerea unui alt organism; organism infectat de către un parazit. Gazda poate fi definitivă sau intermediară.

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): GAZDA
GĂLBENUŞ

substanța de rezervă a ovulului sau oului la majoritatea animalelor, formată în principal din lipoproteine, care asigură dezvoltarea embrionului. V. VITELUS.

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): GALBENUS
GEITONOGAMIE

(gr. geiton — vecin; gamos — căsătorie) — polenizarea și fecundarea unei flori (oosfere) cu polen dintr-o altă floare de pe aceeași plantă.

Page:  « Prev 1 2 3 4 5 6... Next »