...Orice modificare de acest gen este legată de o modificare în energetica moleculei de proteină și de o modificare a comportării acestei molecule în metabolism, ceea ce trebuie să-și găsească oglindirea în toate proprietățile plantei, inclusiv în caracterele ei morfologice, ducând în mod consecvent la constituirea unor forme noi.

A . V. Blagoveşcenski (1975)

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Page:  « Prev 1 2 3 4 5 6... Next »
Termen Definiție
IN VITRO

(lat. — în sticlă) — (despre o experiență) care se efectuează în afara organismului, în condiții de laborator.

IN VIVO

(lat. — în interiorul organismului viu) — (despre o experiență) care se efectuează cu un organism viu sau într-un organism viu.

INCLUZIUNE

particulă intracelulară; organite (plastide, mitocondrii, centrioli, ribozomi etc.); incluziunile inframicrobiene sau particule străine (viruși, ex. incluziune din turbare denumite corpii Babe...

INCOMPATIBILITATE

excluderea sau respingerea reciprocă între doi gameți, între două țesuturi sau organe, între cromozomii nehomologi în profaza I a meiozei, între două substanțe (ex. medicamente) etc.

INCUBAŢIE

1. Clocirea ouălor (procesul de dezvoltare embrionară) cu ajutorul temperaturii, naturale sau artificiale. 2. Perioada cuprinsă între infecție și apariția primelor simptome induse de...

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): INCUBATIE
Page:  « Prev 1 2 3 4 5 6... Next »