... Vitalitatea unei plante nu trebuie pusă totdeauna în legătură cu abundenţa, respectiv sociabilitatea ei, aceasta fiind adeseori un caracter specific, legat de modul de reproducere și uneori de factori cu acțiune strict locală.

Al. Beldie (1960)

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Page:  « Prev 1 2 3 4 5 6... Next »
Termen Definiție
VAS

(lat. vas) — structură tubulară (conduct, canal), prin care circulă un lichid organic (la animale: sânge, limfă; la plante: sevă).

VASOCONSTRICŢIE

diminuarea lumenului vaselor sanguine, determinată de contracția mușchilor netezi din pereții acestora. Fenomenul este controlat de sistemul nervos simpatic; el poate fi cauzat și de unele sub...

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): VASOCONSTRICTIE
VASODILATAŢIE

lărgirea lumenului vaselor sanguine, determinată de relaxarea mușchilor netezi vasculari, produsă prin acțiuni nervoase, hormonale sau medicamentoase.

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): VASODILATATIE
VASOMOTOR

(lat. vas — vas; movere — a mișca) - (despre nervii simpatici, la vertebrate) care se află în pereții vasculari, controlează tonusul mușchilor și reglează calibrul vaselor sanguine ...

VEGETATIV

(lat. vegetare — a însufleți) — stadiu de creștere la plante; reproducere prin muguri sau organe specializate; sistemul nervos autonom etc.

Page:  « Prev 1 2 3 4 5 6... Next »