Materia vie – indiferent de formele sub care se manifestă – are un caracter unitar, în sensul că toate corpurile vii au o compoziție chimică generală asemănătoare și posedă proprietăți fundamentale.

N. Şanta

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Termen Definiție
CARNIVOR

(lat. caro — came; vorare — a mânca, a devora) — care mănâncă sau se hrănește cu carne. 1.Ordin (Carnivora) de animale mamifere care se hrănesc cu carne. Au dentiția adaptată pentru sfâșiat și tăiat carnea: incisivi tăioși, canini lungi, măsele carnasiere și gheare ascuțite; au miros dezvoltat. Din carnivore fac parte subordinele Fissipeda, cu familiile: canide (lupul, vulpea, câinele), urside (ursul), hienide (hiena), felide (pisica, pantera, leul, tigrul) etc. Şi Pinnipedia cu familiile otariide (leul și ursul de mare), odobenide (morsele), focide (focile) etc. 2. Plante care, alături de nutriția normală (autotrofă prin fotosinteză), sunt adaptate la prinderea și digerarea unor insecte, ex. Drosera (roua-cerului), Dionaea ș.a.