Studiul sintetic al unui organism, atâtdin punct de vedere morfologic, structural, cât și funcțional pornind de la ideea de întreg, trebuie făcut plecând de la analiza părților lui componente. La rândul său, analiza părților trebuie făcută în sensul nu numai al stabilirii structurii și activității lor, ci și a locului și rolului fiecărei părți sau proces parțial în organismul întreg

N. Botnariuc (1961)

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Termen Definiție
CARNIVOR

(lat. caro — came; vorare — a mânca, a devora) — care mănâncă sau se hrănește cu carne. 1.Ordin (Carnivora) de animale mamifere care se hrănesc cu carne. Au dentiția adaptată pentru sfâșiat și tăiat carnea: incisivi tăioși, canini lungi, măsele carnasiere și gheare ascuțite; au miros dezvoltat. Din carnivore fac parte subordinele Fissipeda, cu familiile: canide (lupul, vulpea, câinele), urside (ursul), hienide (hiena), felide (pisica, pantera, leul, tigrul) etc. Şi Pinnipedia cu familiile otariide (leul și ursul de mare), odobenide (morsele), focide (focile) etc. 2. Plante care, alături de nutriția normală (autotrofă prin fotosinteză), sunt adaptate la prinderea și digerarea unor insecte, ex. Drosera (roua-cerului), Dionaea ș.a.