Emil Racoviță (1896)
Termen | Definiție |
---|---|
CARIOPSĂ |
(gr. karyon + opsis — aparență) — tip de fruct caracteristic cerealelor. Este uscat, indehiscent, monosperm, cu un pericarp subțire și concrescut în întregime cu tegumentul seminal, s... Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): Cariopsa
|
CARIOTIP |
numărul, mărimea și morfologia (forma și structura) cromozomilor dintr-o celulă, în metafază. Cariotipul este caracteristic unei anumite specii. |
CARNIVOR |
(lat. caro — came; vorare — a mânca, a devora) — care mănâncă sau se hrănește cu carne. 1.Ordin (Carnivora) de animale mamifere care se hrănesc cu carne. Au dentiția adaptată ... |
CAROTEN |
(lat. carota — morcov) — pigment galben - portocaliu - roșu sintetizat de către plante, în special de morcov, prezent în lapte, ficat, gălbenuș; provitamina A, C40II56 (în ficat este t... |
CAROTIDE |
principalele artere (două) ale gâtului, situate pe laturile traheei, care asigură transportul sângelui de la inimă spre cap (la vertebrate). |