Am început „să înțelegem „celula nu însă și țesutul sau organul. Logica sistemului care dirijează execuția unor programe complexe, de pildă dezvoltarea unui mamifer rămâne încă necunoscută. Formarea unui om pornind de la ou reprezintă un miracol de exactitate și de precizie. Cum dintr-o singură celulă apar mii de miliarde de linii specializate conform unei ordini stricte în timp și spațiu, iată ce deschide orice fantezie.

Fr. Jacob (1960)

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Page:  « Prev ... 26 27 28 29 30 31 Next »
Termen Definiție
MOZAIC GENETIC

hibrid care manifestă concomitent, în sectoare diferite, caracteristici alelomorfe, moștenite de la părinți. V. ALELĂ.

MUCEGAI

denumire dată aglomerărilor superficiale de miceliu, care apar ca un păienjeniș mătăsos, produs de anumite ciuperci saprofite și parazite (ex. mucegaiul alb, Mucor mucedo, mucegaiul verde-...

MUCINĂ

(lat mucus — mucus) — glicoproteină din mucus, prezentă în secrețiile unor celule și glande (ex. în secrețiile mucoasei gastrice, ale aparatului genital etc.).

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): MUCINA
MUCOASĂ

membrană secretoare de mucus; pătură formată din celule epiteliale uni- sau pluri- stratificate, obișnuit cutată, care căptușește unele organe cavitare la vertebrate (ex. mucoasă _bucală...

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): MUCOASA
MUCUS

lichid lipicios (alcătuit din mucină, diverse săruri etc.), secretat de celulele mucoase din glande sau din membranele mucoase. Are rolul de a menține umede și alunecoase membranele mucoase.

Page:  « Prev ... 26 27 28 29 30 31 Next »