N. Botnariuc (1970)
Termen | Definiție |
---|---|
MEAT |
(lat. meatus — loc de trecere) — canal sau trecere între diferite organe (ex. meat acustic, meat nazal, meat nazo-faringian etc.). |
MECONIU |
(gr. mekon — suc de mac) — denumire dată conținutului intestinului fetusului, la mamifere, format din lichid amniotic, secreții ale glandelor anexe și ale tubului digestiv; meconiul e... |
MEDIAN |
(lat. medius — mijloc, centru) — care este situat la mijlocul planului ce desparte corpul sau un organ în două jumătăți simetrice. |
MEDIASTINUM |
(lat. mediastinus — situat în mijloc) — 1. Spațiul din cutia toracică, la mamifere, situat între cele două cavități pleurale, în care se găsesc diferite organe: inima, aorta, tra... |
MEDIU DE CULTURĂ |
ansamblu de factori organici și anorganici în care cresc celule, țesuturi, embrioni ș.a. Pentru cultura in vitro mediul trebuie să asigure o deplină asepsie, temperatură adecvată ș.a. Ce... Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): MEDIU DE CULTURA
|