Este probabil că fiecare parte a adultului cuprinde mo­lecule derivate de la mamă și de la tată; considerat ca o masă de molecule, întregul organism poate fi comparat cu o țesătură în care băteala derivă de la femelă, iar urzeala de la mascul.

 Huxley (Thomas-Henry) (1875)

Există 2328 rezultate în dicționar. ,
Caută în dicționar
Termenul începe cu Conține Căutare exactă Căutare aproximativă
Toate A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T U V W X Y Z
Page:  « Prev ... 28 29 30 31 32 33... Next »
Termen Definiție
STENOHALINE

(gr. stenos — îngust, limitat; halinos — sărat, salin) — organisme (marine) adaptate la o variație limitată a salinității mediului (a presiunii osmotice). V.[EURIHALINE](/e/EURIHALI...

STENOTERME

(gr. stenos - îngust, limitat; therme — căldură) — organisme adaptate la variații limitate ale temperaturii; fenomenul este opus euritermiei.

STEREOM

(gr. stereoma — tare, solid) — la plante, ansamblul țesuturilor mecanice cu rol specific de susținere. Sunt țesuturi specializate de susținere sau mecanice: colenchimul și _sclerenchim...

STERIGMĂ

(gr. sterigma — suport) — filament fin, prezent pe basidiile sau conidioforii ciupercilor și care poartă un spor sau un grup de spori.

Alte forme de scriere (cuvantul fără diacritice): STERIGMA
STERIL

(lat. sterilis) — care nu are proprietatea de a se reproduce sexuat; mediu lipsit de microorganisme, aseptic; (despre plante) care nu produc polen sau semințe.

Page:  « Prev ... 28 29 30 31 32 33... Next »